top of page

Waarom personeelsplanning software een must is voor jouw bedrijf

Maak jij nog gebruik van Excel voor je personeelsplanning? Stop daar dan maar snel mee. In deze blog gaan we kijken hoe personeelsplanning software past binnen jouw bedrijf en waarom jij dit nodig hebt.


Planningsmodule

Personeelsplanning software is vaak een applicatie gemaakt voor het plannen van jouw medewerkers, dit wordt ook wel een planningsmodule genoemd. Er zijn verschillende soorten planningsmodules, zoals een losstaande applicatie of simpelweg via het internet. Afhankelijk van jouw voorkeuren, kun je dit eenvoudig op een laptop, tablet of smartphone installeren om jouw planning compleet te maken.


Personeelsplanning

Op dit moment zijn er verschillende soorten software op de markt. Ieder bedrijf heeft andere wensen en behoeften en daardoor is er altijd wel een planningsmodule die past bij jouw bedrijf. Wil je in jouw planningsmodule bijvoorbeeld kunnen factureren, offertes opmaken of andere functies, dan heb je ook voor deze aspecten een planningsmodule. Veel personeelsplanning software gaat verder dan alleen het plannen van medewerkers, vaak kun je er veel meer mee. Hierdoor bespaar je tijd en uiteindelijk ook geld.


Waarom software voor personeelsplanning?

Vaak worden personeelsplanningen nog gemaakt in Excel of Word. Dit kost vaak veel tijd en moeite om deze te maken, omdat dit vaak allemaal handmatig ingevuld moet worden. Wanneer je software hebt om je personeelsplanning te maken, heb je alle gegevens in één applicatie zitten. Je hebt een duidelijk overzicht van jouw medewerkers, hun aantal uren en de diensten die je open hebt staan. Hierdoor houdt de applicatie bij welke medewerkers je al hebt ingepland en welke nog uren open hebben staan. Je kunt met de software makkelijk voor zowel een korte als lange termijn plannen en het blijft overzichtelijk.


Functies

Veel planningsmodules bieden de mogelijkheid om functies erbij te kopen of hebben verschillende pakketten. Hierdoor kun je altijd software kiezen die past bij jouw bedrijf en behoeften. Functies zoals: een app waarin medewerkers hun diensten kunnen zien, verlof aanvragen en declareren. Maar daarnaast ook functies als: offertes opmaken, factureren, rapporteren en mogelijkheden voor inhuurpartijen en zzp’ers. Afhankelijk van jouw bedrijf kun je zo de perfecte planningsmodule voor jouw bedrijf samenstellen.


Overzicht

Personeelsplanning software is ideaal voor branches als beveiligers, verkeersregelaars, evenementen, theaters en de zorg. In deze branches worden veel diensten gepland en lopen veel flexwerkers. Om alles overzichtelijk te houden, is software voor jouw personeelsplanning ook ideaal. Je hebt altijd alle gegevens op een plek en zorgt er daarnaast voor dat er veel tijd bespaard wordt.


Beschikbaarheid en wijzigingen

Door het implementeren van personeelsplanning software binnen jouw bedrijf kunnen medewerkers eenvoudig hun beschikbaarheid online doorgeven. Je hoeft niet langer te onthouden wanneer iedereen vakantie aanvraagt, want dit kan allemaal in het systeem aangevraagd worden. Het komt natuurlijk weleens voor dat de planning al afgerond is, maar dat er toch nog een wijziging moet komen. Bedrijven moeten dan snel kunnen schakelen om de gaten die zijn ontstaan weer op een goede manier in te vullen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van Excel zal dit langer duren, omdat je dan op zoek moet naar de juiste planning. Dit is niet het geval wanneer je gebruik maakt van personeelsplanning software, want dan heb je al je gegevens op een plek.


Werk jij nog met Excel en wil je graag meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? We helpen je graag verder met het zoeken naar de perfecte planningsmodule voor jou. Je kan ons bereiken via 0314- 760 710 of stuur een mail naar sales@deviske.nl

1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page